Drupal 8 logo

Drupal 6 support stopt

Met de komst van Drupal 8 stopt vanaf 24 februari 2016 de support van Drupal 6. Deze oudgediende heeft vanaf 2008 Drupal op de kaart gezet als krachtig en flexibel CMS. Inmiddels is Drupal 6 door de tijd ingehaald en kan het niet meer optimaal voorzien in de eisen die tegenwoordig aan een website worden gesteld.

Wat u moet weten:

  • Drupal 6 wordt officieel niet meer ondersteund en wordt ook niet meer doorontwikkeld. Er worden dus geen updates meer uitgebracht.
  • De community zal ook langzaam maar zeker geen Drupal 6 modules meer ondersteunen. Tevens worden geen nieuwe Drupal 6 projecten meer gestart, geen bugs meer gefikst en geen documentatie meer geschreven.
  • Het security team van Drupal zal Drupal 6 niet langer ondersteunen of advies uitbrengen aangaande de veiligheid van Drupal 6. Er worden ook geen beveiligingsupdates meer uitgebracht.

Daarom adviseren wij dan ook al onze Drupal 6 klanten om de website-omgeving zo spoedig mogelijk om te zetten naar een vernieuwde Drupal 7 of 8 site.

OVERSTAPPEN NAAR DRUPAL 7 OF 8?

De keuze om over te stappen naar Drupal 7 of 8 is sterk afhankelijk van de complexiteit van uw website en de beschikbare modules in Drupal 8. Alle gangbare functionaliteit is in Drupal 8 al ruim voor handen, maar de meer specialistische toepassingen zijn vaak nog niet helemaal doorontwikkeld. Als de lancering van de nieuwe website richting het einde van 2016 wordt gepland, kan dit alsnog een reden zijn om nu al voor Drupal 8 te kiezen.

Alle websites die zijn gebaseerd op Drupal 7 worden de komende jaren tot aan de release van Drupal 9 in ieder geval nog ondersteund. Dit zal op zijn vroegst pas in 2019 zijn.

Een beslisschema die de keuze voor het upgraden van een Drupal 6 website naar Drupal 7 of 8 eenvoudig maakt.

 

HET EVALUEREN VAN UW WEBSITE

Elonisas is graag bereid uw huidige website (ook niet Drupal websites) te evalueren. Welke modules zijn op dit moment in uw website in gebruik? Welke veranderingen zijn er binnen uw organisatie geweest die ook een plek binnen uw website moeten krijgen? Kortom, we houden uw website tegen het licht en zullen samen bepalen wat het beste plan van aanpak is.

Blijkt uit ons gesprek dat overgaan naar een nieuwe versie niet eenvoudig of op korte termijn mogelijk is dan is het in ieder geval noodzakelijk om hiervoor een toekomstplanning op te stellen. Wij maken uw website graag weer up-to-date!