Lachende familie in een vrolijk gekleurde hangmat van hoog Hangmatten
Eerlijke kwaliteitshangmatten sinds 1979

Webshop Hoog Hangmatten

Met het grootste assortiment zelf geïmporteerde hangmatten is Hoog Hangmatten sinds 1979 de speciaalzaak voor hangmatten uit Mexico, Brazilie, Colombia en Ecuador om een hangmat te kopen. Daarnaast verkopen we ook de kwaliteitsproducten van La Siesta en Amazonas. Van eenvoudige eenpersoons hangmatten, kinder- en babyhangmatten totroyale familiehangmatten en de populaire hangstoel (hang-mand) voor binnen en buiten. Ook leveren ze hangmat en hangstoel standaards en hangmat accessoires.

De vraag

De website hoog.nl stond al enige jaren online en was toe aan een restyling. De website moest toegankelijker worden en meer uitnodigen om het zeer uitgebreide aanbod aan hangmatten, hangstoelen, babybedjes en hangmatten accessoires te ontdekken.

De verkoop via de website heeft over de afgelopen jaren een steeds belangrijker deel van de verkoop ingenomen en moest dus ook eenvoudig te gebruiken en bedienen zijn. De duidelijk herkenbare zwart/gele huisstijl moest duidelijk te herkennen blijven. 

Screenshot van de Hoog Hangmatten webshop op een desktopscherm.

Sinds mijn eerste website helpt Patrick (nu via Elonisas) me op het internet. Hij is creatief, komt met ideeën en oplossingen waarvan ik niet wist dat ik ze wilde of dat ze bestonden.

Bas Hogenkamp
directeur/eigenaar
Hoog Hangmatten

Geïntegreerde e-commerce functionaliteit

's Werelds meest gebruikte enterprise web CMS.

De website past zich aan aan het gebruikte apparaat aan.

De website is meertalig opgezet

Onze oplossing

Nadat we de wensen hadden geïnventariseerd, hebben we een nieuw grafisch ontwerp gepresenteerd waarbij de webshop met de productafbeeldingen prominent in beeld kwam. Door de verschillende categorieën met een aansprekende foto direct op de openingspagina te plaatsen worden de klanten uitgenodigd verder te 'neuzen' tussen de vele producten. De klant hoeft niet eerst een 'droge' tekstlink te volgen om haar ultieme hangmat te vinden.

Na het akkoord van Hoog Hangmatten, hebben dit ontwerp omgezet naar een werkende website met een helder en makkelijk beheerbaar Drupal CMS-systeem erachter. Ook de koppeling met het iDeal betalingssysteem is gemaakt voor de webshop zodat Bas' klanten veilig in hun eigen betaalomgeving kunnen afrekenen.

Door het gebruik van Drupal Commerce hoeven alle producten maar een keer te worden ingevoerd. Per taal kan er vervolgens een eigen productweergave worden aangemaakt waarin het product wordt opgenomen. Het maakt dus niet uit in welke taal men de bestelling doet, het is in de back-end steeds hetzelfde product met artikelnummer. Een extra taal is dan ook relatief eenvoudig aan de website toe te voegen, maar ook kunnen producten gebundeld worden aangeboden zonder dat dit als nieuw product hoeft worden toegevoegd.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project, of heeft u een andere vraag. Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen er graag over.