Instellen van e-mail postvak (mailbox)

Er bestaan verschillende programma's en webapplicaties om e-mail te ontvangen en te verzenden. Om uw e-mailaccount te kunnen gebruiken moet u eerst de gegevens van uw account in uw programma invoeren.

Bij het openen van een nieuw e-mailadres zullen wij u de alle benodigde gegevens sturen die u daarvoor nodig heeft zoals gebruikersnaam, wachtwoord en in en uitgaande mailservers.

Postvak instellen op uw PC of notebook

Bij alle programma's moeten minimaal onderstaande gegevens worden ingevoerd:

Inkomende post (beveiligde verbinding)

Inkomende mailserver (POP): [server].elonisas.nl
Poortnummer POP: 995
Poortnummer IMAP: 993
Beveiliging: SSL

Uitgaande post (beveiligde verbinding)

Uitgaande mailserver (SMTP): [server].elonisas.nl
Poortnummer: 465
Beveiliging: SSL

Hierbij is [server] de server waarop uw postvak is aangemaakt. Dit kan dus per account verschillen. Weet u de server niet meer? Bel dan gerust ons servicenummer: (088) 33 55 300

Mocht u bij het verzenden van e-mail problemen ondervinden dan kunt u ook de SMTP-server van uw internetprovider instellen. Dit is een lijst van de SMTP-serververs van de meest gebruikte internetproviders.

Postvak instellen in uw e-mail programma

Onderstaande links verwijzen naar handleidingen voor het instellen van e-mail bij veel gebruikte e-mailprogramma's

Postvak instellen op uw mobiel / smart phone / tablet

Het instellen van uw mailbox op uw mobiel of smart phone kan soms lastig zijn. Iedere merk en type heeft zijn eigen instellingen en bijzonderheden.
Hieronder vindt u een aantal specifieke instellingen per merk/type mobiel/smart phone:

Webmail

Webmail is de algemene benaming voor een webapplicatie die het mogelijk maakt om e-mail te gebruiken via een internet browser. Dit kan bijv. handig zijn wanneer u op vakantie bent of om andere redenen tijdelijk niet op uw vaste werkplek aanwezig bent.

Het adres dat u in de browser opvraagt is: http://[uwdomeinnaam]/webmail

Het blokje [uwdomeinnaam] moet vervangen worden met de domeinnaam van uw postvak. In ons geval is dat dus: http://elonisas.nl/webmail

Heeft u hulp nodig?

Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij kunnen eventueel met Teamviewer hulp op afstand bieden zodat u snel aan de slag kunt.