Duurzame Huizen Route
Nationale Duurzame Huizen Route

Nationale Duurzame Huizen Route

Het doel van de Nationale Duurzame Huizen Route is om de verschillende bestaande initiatieven op het gebied van duurzaamheid en wonen één keer per jaar samen te binden. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, balansventilatie of een volledig energieneutraal huis, alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol. Een goed verhaal en het ervaren van een duurzame oplossing kan anderen op weg helpen in hun zoektocht naar energiezuinig en comfortabel wonen.

De vraag

Duurzame huiseigenaren moesten met elkaar in contact gebracht worden tijdens een evenement dat begon als een regionale huizenroute. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot de Nationale Duurzame Huizenroute. Door heel Nederland moesten huiseigenaren hun duurzame woning tijdens dit evenement open kunnen stellen voor bezoek. Alle huizen moesten geografisch worden weergegeven op de kaart zodat bezoekers eenvoudig konden zien wie er met duurzaamheid bezig is in de nabije omgeving. In 2016 wordt de Nationale Duurzame Huizenroute voor de 6de keer georganiseerd!

Logo Duurzame huizenroute

Al jarenlang maken we naar tevredenheid gebruik van de diensten van Elonisas. Het team denkt mee en komt met goede softwareoplossingen. Daardoor lukt het ons om projecten op een evenwichtige manier tot stand te brengen. Het is plezierig samenwerken met de enthousiaste en betrokken medewerkers van Elonisas.

Gerard Simon
Directeur
Majada

's Werelds meest gebruikte enterprise web CMS.

Inhoud geografisch inzichtelijk gemaakt met Google Maps V3 / Leaflet

Geavanceerde interne zoekmachine.

De website past zich aan aan het gebruikte apparaat aan.

Maatwerk module ontwikkeling

Meerdere websites, gedeelde content, beheer vanuit één CMS

Onze oplossing

In een Drupal 7 omgeving hebben we een module ontwikkeld voor het geografisch in kaart brengen van alle huizen (GoogleMaps v3 implementatie). Met clustering om te voorkomen dat de markers onhandig over elkaar zouden komen te staan. Alles is geïntegreerd in de views-module voor Drupal 7. Met een maatwerk views plugin hebben we het ook mogelijk gemaakt dat er, binnen een bepaalde afstand, rond een plaats of postcode gezocht kan worden. Ook kunnen er diverse filters worden toegepast op de kaart. Op een detailpagina, opgedeeld in verschillende tabs, worden alle duurzame kenmerken van iedere woning uit- en toegelicht. Tevens hebben we een module ontwikkeld waarme huiseigenaren eenvoudig aan kunnen geven op welke tijdstippen ze hun woning open willen stellen voor bezoek en andere voorkeuren. De bezoekers kunnen zich aan de voorkant eenvoudig aanmelden. Inmiddels zijn we bezig om het volledige platform te vernieuwen en responsive te maken.

In totaal hebben we een drietal websites gerealiseerd i.s.m. Majada Projectmanagament. Alle domeinen draaien in een enkele Drupal 7 installatie.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project, of heeft u een andere vraag. Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen er graag over.