SSL-Certificaten

SSL-Certificaten

Gegevens van en naar jouw website versleuteld versturen en ontvangen, daar gaat het om bij SSL-beveiliging. Wij adviseren, zeker in geval jouw organisatie online persoonsgegevens uitvraagt, een SSL-Certificaat voor jouw website.

SSL certificaat voor beveiligde gegevensoverdracht

Het internet wordt alsmaar groter. Hiermee ook de behoefte en noodzaak aan veiligheid. Door gegevensoverdracht te versleutelen, is het moeilijk voor internetcriminelen om jouw persoonlijke gegevens te onderscheppen en te interpreteren. Bij gegevensoverdracht moet je denken aan alle gegevens die vanuit de computer van de bezoeker, naar de server waarop jouw website staat worden verzonden. Vooral bij het kopen van producten en diensten via webshops, lever je veel persoonlijke gegevens.  Maar ook door een eenvoudig contactformulier in te vullen, loop je een risico.
Uiteraard is ook de ELONISAS website uitgerust met een SSL certificaat.

Wettelijke eisen t.b.v. SSL-Certificaten

Met een SSL-protocol (Secure Socket Layer) versleutelen we gegevens. Hiervoor is een SSL-certificaat vereist. Op die manier kunnen hackers niet meer zomaar bij jouw persoonlijke gegevens.
Lees meer over de bescherming van persoonsgegevens op: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/persoonsgegevens

Verschillende soorten SSL-certificaten

Er is een breed scala aan SSL-certificaten beschikbaar. Van goedkope varianten tot duurdere, zwaar gecontroleerde versies.

  

  

Symantic is het meest bekende merk op het gebied van SSL-certificaten. Veel bedrijven kiezen voor deze vanwege zijn wereldwijde erkenning, maar ook omdat deze bedrijven groeipotentie hebben en zich graag willen meten aan de wat grotere en bekende bedrijven.
Globalsign is één van de grootste stijgers sinds de laatste jaren en biedt certificaten van de hoogste standaarden aan. Deze aanbieder is daarom een uitstekend alternatief voor bedrijven die niet voor de prijzen van Symantic wil betalen.
GeoTrust en Thawte bieden zowel domein- als bedrijfsgevalideerde aan. Dit is een uitstekende keuze voor de wat kleinere bedrijven met ook een kleiner budget die toch een veilige website willen hebben.
Tenslotte kun je ook nog bij Networking4all jouw SSL-certificaat aanschaffen. Deze zijn relatief goedkoop en worden ook snel uitgegeven.

Veiligheidsniveau
Behalve de verschillende keuzes voor een merk, zijn er ook verschillende keuzes mogelijk wat betreft het veiligheidsniveau.
Ten eerste is kun je jouw domeinnaam laten beveiligen. Hierbij worden alle gegevens die via jouw domeinnaam verlopen versleuteld verzonden. Ook wanneer je een inlogsysteem hebt, kun je er zeker van zijn dat deze gegevens niet op straat komen te liggen.
Daarnaast is er de organisation validation, waarbij het bedrijf achter de website onderzocht wordt om te zien of deze authentiek is. Je kunt zien dat een website SSL-beveiligd is, aan de hand van het slotje in de adressenbalk.

Ten slotte kun je voor de extended validation kiezen. Hierbij bent je voor 100% zeker dat al het verkeer via jouw website veilig is. Hierbij kunnen bezoekers van de website ook duidelijker zien dat jouw website ook echt veilig is. De adressenbalk wordt dan groen, maar dit verschilt wel per internetbrowser. Bij internet explorer wordt de gehele adressenbalk groen, terwijl dit bij Firefox slechts aan het begin van de adressenbalk voorkomt.

Voorbeeld van een adresbalk in een Chrome browser waarbij er een groen slotje voor het adres staat en het adres begint met 'https'

 

Certificaat-typen

Er zijn verschillende pakketten om jouw website te laten beveiligen. Naast dat je jouw hoofddomein kunt laten beveiligen, kun je ook verschillende subdomeinen laten beveiligen, bijvoorbeeld 'subdomein.uwdomein.nl'. Wanneer je meer dan 7 subdomeinen hebt onder jouw hoofddomein, is het interessant om een wildcard certificaat aan te schaffen. Wanneer je een nieuw subdomein hebt, wordt deze automatisch en snel gecertificeerd.
Heb je minder dan 7 subdomeinen, of heb je meerdere hoofddomeinen, dan kun je beter een SAN certificaat aanschaffen. Hierbij kun je dan gemakkelijke meerdere hoofd- en subdomeinen laten beveiligen.

ELONISAS adviseert je graag over de mogelijkheden die het beste passen bij jouw bedrijf. Neem contact met ons op om deze mogelijkheden te bespreken.

 

Vertrouwen is belangrijk, ook voor Google

Voor Google is de PageRank belangrijk (onderwerp, kwaliteit en populairiteit van de inhoud) maar wat ook steeds belangrijker aan het worden is, is het vertrouwen. Een met SSL gecertificeerde website draagt bij aan het vertrouwen dat bezoekers en zoekmachines hebben in jouw website.

Vertrouwen valt te behalen uit:

  • Domeinnaam die lang geregistreerd staat
  • SSL certificaat voor jouw websites en/of webshops
  • Zo volledig en toegankelijk mogelijk vermelden van adres en contactgegevens
  • Vermelding van Kamer van Koophandel en BTW-nummer
  • Privacy policy op jouw websites en/of webshops
  • Vermelding van keurmerken en certificaten (indien jouw website of shop aan de voorschriften voldoet uiteraard)