Instellen van e-mail postvak (mailbox)

Er bestaan verschillende programma's en webapplicaties om e-mail te ontvangen en te verzenden. Om jouw e-mailaccount te kunnen gebruiken moet u eerst de gegevens van jouw account in jouw programma invoeren.

Bij het openen van een nieuw e-mailadres zullen wij jou de alle benodigde gegevens sturen die je daarvoor nodig heeft zoals gebruikersnaam, wachtwoord en in en uitgaande mailservers.

Postvak instellen op jouw PC of notebook

Bij alle programma's moeten minimaal onderstaande gegevens worden ingevoerd:

Inkomende post (beveiligde verbinding)

Inkomende mailserver (POP): [server].elonisas.nl
Poortnummer POP: 995
Poortnummer IMAP: 993
Beveiliging: SSL

Uitgaande post (beveiligde verbinding)

Uitgaande mailserver (SMTP): [server].elonisas.nl
Poortnummer: 465
Beveiliging: SSL

Hierbij is [server] de server waarop jouw postvak is aangemaakt. Dit kan dus per account verschillen. Weet je de server niet meer? Bel dan gerust ons servicenummer: (088) 33 55 300

Postvak instellen in jouw e-mail programma

Onderstaande links verwijzen naar handleidingen voor het instellen van e-mail bij veel gebruikte e-mailprogramma's

Postvak instellen op jouw mobiel / smart phone / tablet

Het instellen van jouw mailbox op uwjouwmobiel of smart phone kan soms lastig zijn. Iedere merk en type heeft zijn eigen instellingen en bijzonderheden.
Hieronder vind je een aantal specifieke instellingen per merk/type mobiel/smart phone:

Webmail

Webmail is de algemene benaming voor een webapplicatie die het mogelijk maakt om e-mail te gebruiken via een internet browser. Dit kan bijv. handig zijn wanneer je op vakantie bent of om andere redenen tijdelijk niet op uw vaste werkplek aanwezig bent.

Het adres dat je in de browser opvraagt is: https://webmail.elonisas.nl

Kerio instellen in Outlook

Als je Kerio bij ons afneemt en deze in wilt stellen in Outlook met volledige synchronisatie van contacten en agenda's dan kan dit met behulp van de Kerio Outlook Connector.

Om deze connector te installeren navigeer je naar de pagina voor Kerio integratie met Windows. Hier klik je in het rechter vlak (Kerio Outlook Connector) op Download.

Vervolgens installeer je met behulp van het bestand dat je hebt gedownload de connector. Hiermee is de connector nog niet ingesteld.
Voor het instellen kun je gebruik maken van de auto-config tool welke eveneens op de pagina voor Kerio integratie met Windows te verkrijgen is.

Bij het downloaden van dit bestand zal de website vragen om een gebruikersnaam en wachtwoord, hier kun je jouw Kerio gegevens invullen.
Na het downloaden van het bestand voer je deze uit, Windows geeft mogelijk een waarschuwing over de veiligheid van het bestand. Het bestand is veilig, je kunt deze zonder risico's uitvoeren.

Na de installatie start Outlook opnieuw op en vraagt de Kerio connector om jouw inloggegevens van Kerio, vul deze in en de connector zal de synchronisatie starten.

Heb je hulp nodig?

Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij kunnen eventueel met Teamviewer hulp op afstand bieden zodat je snel aan de slag kunt.